"We zijn Bert dankbaar voor zijn tomeloze inzet en zijn journalistieke prestaties. Helaas zijn wij er niet in geslaagd de ontstane onrust na het KPMG-onderzoek weg te nemen," zegt Loek Hermans, voorzitter van de Raad van Toezicht, op de website van WNL. Verder schrijft de Raad van Toezicht het vertrek te betreuren, maar het ontslag wel te aanvaarden.
Opspraak
Huisjes raakte in opspraak na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Het bericht dat hij zou terugkeren als bestuurder nadat een niet-openbaar gemaakt KPMG-rapport hem vrij zou pleiten, leidde tot interne onrust bij Omroep WNL. Daarna werd dat besluit toch teruggedraaid. Uiteindelijk hebben er herstelgesprekken plaatsgevonden zonder het gewenste resultaat te bereiken. "Na verschillende positieve gesprekken erkent Bert Huisjes dat er onrust blijft na het onderzoek en publicaties, waardoor hij niet het vertrouwen voelt dat hij nodig heeft", aldus WNL.
Langer verblijf
Huisjes zelf had eventueel nog wel langer willen aanblijven bij WNL. "Ik was graag in gesprek gegaan om lessen te halen uit het verleden. Hopelijk kan dat later alsnog. Het spijt me oprecht dat een aantal mensen mijn stijl van leidinggeven als te direct of onprettig heeft ervaren, en ik daarmee onbedoeld mensen heb geraakt."