Film
De hyperintelligente apen van James Franco in Rise of the Planet of the Apes
Esther Hut
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 18-04-24 22:24
Als wetenschapper aan het GEN-SYS in San Francisco probeert Will Rodman (James Franco) een geneesmiddel tegen alzheimer te vinden. Dit medicijn, met de pakkende naam ALZ 112, test hij op chimpansees.
Rise of the Planet of the Apes
Bij die tests blijkt dat ALZ 112 een onverwachte bijwerking heeft: het middel maakt de apen hyperintelligent. Wills superieuren kunnen dat niet bepaald waarderen, dus moeten in Rise of the Planet of the Apes alle apen die aan dat experiment hebben deelgenomen een spuitje krijgen.
Dus worden alle apen afgemaakt, op één schattig pasgeboren apenjong na: Caesar. Will en Caroline (Freida Pinto) nemen Caesar mee naar huis en voeden hem op alsof hij hun kind is.
Een paar jaar later wordt Caesar alsnog opgepakt en overgebracht naar een apenasiel. Hij krijgt het voor elkaar de andere apen daar ALZ 112 toe te dienen. Zo bouwt hij een apenleger op, dat uit het reservaat ontsnapt en de strijd met de mensheid aangaat.
Andy Serkis
De apen in Rise of the Planet of the Apes zien er griezelig echt uit. Vooral Caesar is indrukwekkend.
Daarvoor werden de bewegingen van acteur Andy Serkis via motion capture omgezet in de spectaculaire animaties die je op het scherm ziet. Serkis had al behoorlijk wat ervaring met deze techniek: hij speelde Gollum in de The Lord of the Rings-trilogie en was in 2005 al eens te zien als (reusachtige) aap in King Kong.
Terugkijken  ·  Streamen  ·  Vooruitkijken
Ontdek hier wanneer Rise of the Planet of the Apes op tv is of waar je het kunt streamen. KLIK HIERWat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 09:56Tatjana Šimic heeft een rol in de spin-off van Flodder
09:30Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: de Pieten vechten om de laatste cadeautjes
08:47De TV van gisteren: Kijkers keihard over gasten in Boerderij van Dorst
06:47Vanavond op TV: De Bevers verleggen grenzen, Furious 7, Scary Movie 5
01:12Komende week in GTST: Losgekoppelde levens en de zorgwekkende ziekenboeg