Film
De terugkeer van M. Night Shyamalan
Redactie TVgids.nl
  ·  Het was een van de grootste filmverrassingen van 1999: The Sixth Sense. De thriller maakte in één klap een ster van regisseur M. Night Shyamalan.
The Visit
Daarna bouwde Shyamalan met Unbreakable en Signs lekker verder aan zijn succes. En toen kwam de klad erin. The Village viel nog wel mee, maar daarna maakte de regisseur flop na flop.
En toen was daar in 2015 ineens The Visit, een horrorfilm waarin Shyamalan terugkeert naar waar hij goed in is: gelikte, spannende films maken.
De vijftienjarige Becca en haar broertje Tyler gaan op bezoek bij hun opa en oma op het platteland. Dat is bijzonder: hun moeder heeft jarenlang ruzie met haar ouders gehad, dus Tyler en Becca hebben hun grootouders nog nooit ontmoet.
Het blijken hele lieve oudjes te zijn, maar toch ook wel een beetje vreemd. In het begin lijkt dat allemaal nog vrij onschuldig. Maar of dat ook klopt?
M. Night Shyamalan
The Visit kostte maar een schijntje. M. Night Shyamalan had maar vijf miljoen dollar nodig om de film te maken.
Blijkbaar kan hij prima uit de voeten met kleine budgetten: de film bracht zo'n 100 miljoen dollar op.
En, ook wel fijn voor een regisseur: The Visit is zijn eerste film sinds The Village (uit 2004) waarvoor Shyamalan géén Razzienominaties voor slechtste film en slechtste regisseur kreeg.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsPartnerbijdrage
De indringende dramaserie De Toeslagenaffaire is nu te zien op NPO Start
Het toeslagenschandaal ontwrichtte de afgelopen jaren de levens van heel veel gedupeerde families. Over dit enorme drama is een driedelige Nederlandse serie gemaakt die je nu kunt zien bij NPO Start.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 13:52Wie vermomt zich als De Mammoet in The Masked Singer 2024?
13:27Huub Stapel vanaf januari langs de Schelde
12:27Ingmar blikt terug op twee jaar Steef in GTST: 'Voor het eerst met ontbloot bovenlijf op TV was wel een ding'
10:49‘Zwaarste reality avontuur ooit’ Alone is nu te zien op Videoland
10:14Nadia Moussaid gaat programma maken over mensen met een ‘essentieel beroep’