Nieuws
Keuringsdienst van waarde over leverworst
Jef Willemsen
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 30-06-21 14:04
Leverworst komt bij allerlei gelegenheden op tafel. De rol, bestaande uit restvlees zoals lever, kop en spek, kostte in 2014 maar 62 cent voor een halve kilo. De keuringsdienst zoekt uit hoe dat zo goedkoop kan. De verslaggevers bezoeken onder anderen een ambachtelijke slager om te zien hoe de worst wordt gemaakt. Die slager denkt dat het onmogelijk is om het product voor zo weinig geld te maken.
62 cent
Op naar de fabriek dus, waar de worsten in grote aantallen van de machines rollen. Het lijkt op die manier goedkoper, maar er worden wel extra's toegevoegd, zoals conserveermiddelen. Daarom komt een tweede vraag aan bod in het programma: als leverworst niet voor 62 cent gemaakt kan worden, wie lijdt er dan verlies? De verslaggevers gaan op zoek naar het antwoord. (HH)
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsPartnerbijdrage
De indringende dramaserie De Toeslagenaffaire is nu te zien op NPO Start
Het toeslagenschandaal ontwrichtte de afgelopen jaren de levens van heel veel gedupeerde families. Over dit enorme drama is een driedelige Nederlandse serie gemaakt die je nu kunt zien bij NPO Start.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 12:27Ingmar blikt terug op twee jaar Steef in GTST: 'Voor het eerst met ontbloot bovenlijf op TV was wel een ding'
10:49‘Zwaarste reality avontuur ooit’ Alone is nu te zien op Videoland
10:14Nadia Moussaid gaat programma maken over mensen met een ‘essentieel beroep’
08:38De TV van gisteren: Prima start voor De Toeslagenaffaire met furieuze kijkers
06:47Vanavond op TV: 2 voor 12, The masked singer, Diamonds Are Forever