Nieuws
Keuringsdienst Van Waarde onderzoekt wijnazijn
Judith Regeling
  ·  Azijnzuur. Mensen die goed hebben opgelet bij scheikunde kennen het proces: als de juiste bacteriën in de buurt zijn, vergist het basismateriaal - bijvoorbeeld vruchtensap - en ontstaat alcohol. Komt er lucht bij de vloeistof, dan ontstaat na enige tijd azijnzuur. Verdunnen met water, en je hebt azijn. Dat is de originele manier die al sinds de oudheid wordt toegepast en flink wat tijd vergt.
Keuringsdienst Van Waarde
Tegenwoordig kan azijn in laboratoria ook zonder vruchtensappen worden gemaakt, uit methanol en koolmonoxide. En dat proces is een stuk efficiënter. Keuringsdienst Van Waarde richt zich op de wereld van de wijnazijn. Zoals de naam doet vermoeden is die gemaakt van druivensap - wit (zonder schillen) of rood (met) - maar klopt dat wel? De keurmeesters zoeken het uit.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLach, huil en gruwel mee met het veelzijdige filmaanbod van Paramount Network
Als er één zender een rijk filmaanbod heeft, is het Paramount Network wel. Deze week zie je dan ook onder meer de komedie The Money Pit, horrorfilms als Us en Get Out en de sciencefiction komedie The World's End.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 11:02Johnny de Mol krijgt een eigen radioprogramma
10:063FM dj’s Barend, Sophie en Wijnand in Glazen Huis 2024
08:47De TV van gisteren: Nicolette stuurt kandidaat abrupt naar huis in Expeditie Robinson
06:47Vanavond op TV: Hunted, De bondgenoten, Jungle Cruise
21:48Kijkers Miljoenenjacht in shock door nietsverhullende badjas thuiswinnaar: 'Ik ben van slag'