Televisie
Pim Sedee krijgt eigen opsporingsprogramma op RTL5
Judith Regeling
  ·  Het doel van beide programma's is hetzelfde: misdrijven oplossen om Nederland zo nog veiliger te maken.
Opsporing NL
Aan presentator Pim Sedee en politiewoordvoerder Shirien Elsaid de taak om alles in goede banen te leiden. En daarvoor gaan ze niet over één nacht ijs. Met behulp van bewakingsbeelden, reconstructies, politiewoordvoerders vanuit heel Nederland en interviews met slachtoffers schetsen ze namelijk iedere aflevering weer de situatie en context waarbinnen een misdrijf heeft plaatsgevonden. Ze doen dit vanuit verschillende relevante locaties in Nederland.
Dit bericht op Instagram bekijken
RTL5
Dit laatste onderscheidt het programma dan ook van Opsporing Verzocht, zo legt een woordvoerder uit aan Nu.nl. "Opsporing NL gaat meer zaken vanaf locatie behandelen. We reconstrueren zaken vanuit een politiebureau, of op de locatie waar zaken zich deels hebben afgespeeld."
Franki Klarenbeek
Franki Klarenbeek, coördinator Landelijk Team Opsporingscommunicatie Politie, laat weten het belangrijk te vinden dat dit soort programma's bestaan. "Het is voor de politie heel waardevol dat mensen meehelpen in opsporingsonderzoeken", laat ze weten in het persbericht. "Zij zijn onze extra ogen en oren, voorzien ons van tips en informatie en we weten uit ervaring dat mensen de politie ook graag helpen om zaken oplossen. Zo werken we samen aan een veilig Nederland. We hopen door deze nieuwe samenwerking met RTL ook met behulp van kijkers veel onderzoeken op te kunnen lossen."
Opsporing NL is vanaf maandag 30 mei wekelijks om 20:30 uur te zien bij RTL5.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 09:56Tatjana Šimic heeft een rol in de spin-off van Flodder
09:30Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: de Pieten vechten om de laatste cadeautjes
08:47De TV van gisteren: Kijkers keihard over gasten in Boerderij van Dorst
06:47Vanavond op TV: De Bevers verleggen grenzen, Furious 7, Scary Movie 5
01:12Komende week in GTST: Losgekoppelde levens en de zorgwekkende ziekenboeg