Televisie
De prachtigste planten en de veranderende seizoenen centraal in The Green Planet
Judith Regeling
  ·  De planten in het gebied tussen de hete tropen en de koude polen krijgen elk seizoen met weersverandering te maken. Deze aflevering van The Green Planet gaat over de seizoenen en start in het Canadese bos, waar de suikeresdoorn na de winter tot bloei komt.
The Green Planet
Als de knoppen zich in de lente openen en het groen weer terugkeert, klinkt ook het vertrouwde getik van een kleine specht. Het diertje weet dat na even doorhakken een zoete beloning wacht: esdoornsiroop, ook wel bekend als maple syrup. In de hete zomer is te zien hoe paardenbloemen in een wei transformeren tot een luchtige pluizenbol. Niet alle zaadjes krijgen de kans om aan hun parachuutjes naar een andere plek te waaien; de veldmuis geniet namelijk maar al te graag van deze smakelijke traktatie.
Sir David Attenborough
Freek Vonk spreekt de Nederlandse versie van deze documentaireserie over planten in. In het origineel is die taak weggelegd voor de inmiddels 96-jarige sir David Attenborough. De bioloog en televisiemaker vertelde ET Canada dat de serie volgens hem op een belangrijk moment komt. “De wereld is opeens plantbewust geworden. Tijdens mijn leven heeft er wereldwijd een revolutie plaatsgevonden in de houding ten opzichte van de natuur.” In de laatste aflevering van de serie waarschuwt Attenborough voor het uitsterven van plantensoorten. Op sociale media lieten Amerikaanse kijkers weten dat ze hierdoor tot tranen geroerd waren.Terugkijken  ·  Streamen  ·  Vooruitkijken
Ontdek hier wanneer The green planet op tv is of waar je het kunt streamen. KLIK HIERWat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 09:56Tatjana Šimic heeft een rol in de spin-off van Flodder
09:30Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: de Pieten vechten om de laatste cadeautjes
08:47De TV van gisteren: Kijkers keihard over gasten in Boerderij van Dorst
06:47Vanavond op TV: De Bevers verleggen grenzen, Furious 7, Scary Movie 5
01:12Komende week in GTST: Losgekoppelde levens en de zorgwekkende ziekenboeg