Televisie
Janny van der Heijden onderzoekt de invloed van geur op smaak in Voeding en Ons Brein
Judith Regeling
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 08-02-23 09:53
Geur speelt een belangrijke rol bij voeding, al staan we daar niet zo bij stil.
Reuk- en smaakcentrum
Het Reuk- en smaakcentrum is een samenwerking tussen Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse Vallei en doet veel onderzoek naar de combinatie geur en eten. De wetenschappers daar concludeerden onder meer dat iemand bij blootstelling aan zoete geuren trek krijgt in zoetere producten en minder in hartige voeding. Ook blijkt de mens verschillen in vetpercentage te kunnen ruiken, zoals bij magere, halfvolle en volle melk. Geur is daarnaast een goed instrument om mensen gezonder te laten eten.
Janny van der Heijden
Presentatrice Janny van der Heijden bezoekt het Reuk- en smaakcentrum. Verder laat ze bewoners van een zorgcentrum een geurtest doen. Wat doet geur met hun emoties en herinneringen?
Terugkijken  ·  Streamen  ·  Vooruitkijken
Ontdek hier wanneer Voeding en ons brein op tv is of waar je het kunt streamen. KLIK HIERWat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 06:47Vanavond op TV: Beste zangers, De verraders Halloween, Widows
16:25Lubach ontvangt 'riant salaris' en RTL-gasten niet verplicht
15:15VPRO: 'We gaan Arjen Lubach en team missen'
13:10Arjen Lubach naar RTL: dit gaat hij doen
09:55Anna Gimbrère en Herman van der Zandt krijgen een zoon