Televisie
Janny van der Heijden onderzoekt de invloed van geur op smaak in Voeding en Ons Brein
Judith Regeling
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 08-02-23 09:53
Geur speelt een belangrijke rol bij voeding, al staan we daar niet zo bij stil.
Reuk- en smaakcentrum
Het Reuk- en smaakcentrum is een samenwerking tussen Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse Vallei en doet veel onderzoek naar de combinatie geur en eten. De wetenschappers daar concludeerden onder meer dat iemand bij blootstelling aan zoete geuren trek krijgt in zoetere producten en minder in hartige voeding. Ook blijkt de mens verschillen in vetpercentage te kunnen ruiken, zoals bij magere, halfvolle en volle melk. Geur is daarnaast een goed instrument om mensen gezonder te laten eten.
Janny van der Heijden
Presentatrice Janny van der Heijden bezoekt het Reuk- en smaakcentrum. Verder laat ze bewoners van een zorgcentrum een geurtest doen. Wat doet geur met hun emoties en herinneringen?
Terugkijken  ·  Streamen  ·  Vooruitkijken
Ontdek hier wanneer Voeding en ons brein op tv is of waar je het kunt streamen. KLIK HIERWat je verder niet mag missen
Alle tipsPartnerbijdrage
De indringende dramaserie De Toeslagenaffaire is nu te zien op NPO Start
Het toeslagenschandaal ontwrichtte de afgelopen jaren de levens van heel veel gedupeerde families. Over dit enorme drama is een driedelige Nederlandse serie gemaakt die je nu kunt zien bij NPO Start.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 13:52Wie vermomt zich als De Mammoet in The Masked Singer 2024?
13:27Huub Stapel vanaf januari langs de Schelde
12:27Ingmar blikt terug op twee jaar Steef in GTST: 'Voor het eerst met ontbloot bovenlijf op TV was wel een ding'
10:49‘Zwaarste reality avontuur ooit’ Alone is nu te zien op Videoland
10:14Nadia Moussaid gaat programma maken over mensen met een ‘essentieel beroep’