TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Als culinair journalist, fijnproever en jurylid in Heel Holland Bakt weet Janny van der Heijden als geen ander wat lekker is. In haar nieuwe programma Voeding en Ons Brein gaat ze een stapje verder en belicht ze de wetenschappelijke kant van eten.
Een lekkere maaltijd kan mensen intens blij maken, vooral als er veel vet en suiker in verwerkt is. Uit onderzoek blijkt dat deze smaakmakers een explosie aan de geluksstof dopamine veroorzaken in het brein, die te vergelijken is met het gebruik van nicotine en alcohol. Eten kan dus wel degelijk een onweerstaanbare, verslavende werking hebben. Janny neemt de proef op de som en ondergaat een MRI-scan in het Donders Instituut in Nijmegen. Zo ontdekt ze op welk soort voeding haar lichaam het heftigst reageert.
Partnerbijdrage
Dit programma vervangt The Jump op RTL 4
10:00Daan Schuurmans over terugkeer Het Verhaal van Nederland: 'Vind het leuk om verhalen te vertellen'
09:50Winter Vol Liefde 2025: Dit is hoe de reünie afloopt
09:00De TV van gisteren: Nieuw seizoen Ik Vertrek meteen goed uit de startblokken
06:47Vanavond op TV: Bij Van Boven thuis, Overtreders, Momentum