Nieuws
Een smeuïge aflevering van Keuringsdienst Van Waarde
Judith Regeling
  ·  Tijdens een vakantie in Frankrijk stuitte de presentatoren van Keuringsdienst Van Waarde op iets vreemds. Iets wat Nederlanders wegsnijden, daar smullen de Fransen juist van: het korstje van de kaas. Maar waarom en waar is ie van gemaakt? Het belooft een heerlijk smeuïge aflevering te worden, dat is wel zeker.
Martin Schyns
Iemand die alles weet over kaas, korstjes en jasjes van het gele goud is kaasmaker Martin Schyns. Hij maakt namelijk altijd een natuurkorstkaas in plaats van de bekende kaascoating die we in Nederland kennen. "Natuurkorstkaas rijpt veel complexer en mag schimmelen. De schimmel stuurt enzymen naar binnen en dat zorgt voor een andere smaak: zacht romig, iets zoets. Het kan naar blauwschimmel neigen", geeft hij alvast en tipje van de sluier weg.
Benieuwd? Je hoort er vanavond om 20:25 uur meer over in Keuringsdienst Van Waarde.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsPartnerbijdrage
De indringende dramaserie De Toeslagenaffaire is nu te zien op NPO Start
Het toeslagenschandaal ontwrichtte de afgelopen jaren de levens van heel veel gedupeerde families. Over dit enorme drama is een driedelige Nederlandse serie gemaakt die je nu kunt zien bij NPO Start.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 10:00Iliass Ojja kijkt niet naar kijkcijfers De Toeslagenaffaire: 'Hoop vooral dat kijkers zich bewuster worden'
09:56Tatjana Šimic heeft een rol in de spin-off van Flodder
09:30Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: de Pieten vechten om de laatste cadeautjes
08:47De TV van gisteren: Kijkers keihard over gasten in Boerderij van Dorst
06:47Vanavond op TV: De Bevers verleggen grenzen, Furious 7, Scary Movie 5