Nieuws
Hoeveel graan past er in een brood?
Redactie TVgids.nl
  ·  De bakker bakt broden van graan, maar er zijn inmiddels steeds meer broden te vinden die de term meergranen meekrijgen. Dat betekent dus dat bakkers tegenwoordig broden met méér graan bakken. De Keuringsdienst van waarde wil weten hoe dit zit en onderzoekt hoeveel meer graan de bakkers dan wel niet in een brood stoppen.
Is meer graan ook beter
Een blik in de supermarkten leert dat brood allang niet meer het enige product is dat meergranen bevat: dit geldt ook voor beschuit, pannenkoeken en tortilla’s. Ook de grote fabrikanten verwerken blijkbaar dus veel meer graan in hun producten. Meer zal wel beter zijn, denkt de consument, maar klopt dat ook? De Keuringsdienst gaat langs bij een ambachtelijke bakker, een molen en een fabriek om alles over meergranen te weten te komen.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 10:00Wendy van Dijk licht tipje van de sluier op over 3 Minutes of Fame: 'De kandidaten kunnen zichzelf blijven'
09:44De TV van gisteren: Masked Singer houdt miljoenenpubliek moeiteloos vast
08:16Nieuwe reeks Denkend aan Holland gaat naar Vlaanderen
08:05Everon Hooi strikt GTST-collega als model voor onderbroekenmerk
07:51Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: De Sint kan zelfs niet meer paardrijden