Nieuws
Keuringsdienst van waarde zoekt geheim achter roasten van koffiebonen
Jacob-Jan van de Groep
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 23-09-21 09:34
Het branden van koffiebonen kan op verschillende manieren. Volgens koffiekenners is het kiezen van de juiste ‘roast’, zoals zij het branden noemen, essentieel. De perfecte roast is een kwestie van smaak, maar er zijn tegenwoordig wel heel veel soorten van, zo ontdekte De keuringsdienst van waarde: van pike en light tot blond en van special en medium tot slow. Hoe lichter, hoe smaakvoller de koffie.
Dark roast
De benaming voor de sterkste bak koffie is dark. Een soort ultieme branding, die alle subtiliteit aan smaken uit de boon wegschroeit. De dark roast is ook bijna niet meer herkenbaar als koffieboon, de bonen zijn zo zwart gebrand dat ze niet meer naar koffie ruiken en net chocolaatjes lijken. De keuringsdienst gaat op zoek naar het geheim van gebrande koffie.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 09:56Tatjana Šimic heeft een rol in de spin-off van Flodder
09:30Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: de Pieten vechten om de laatste cadeautjes
08:47De TV van gisteren: Kijkers keihard over gasten in Boerderij van Dorst
06:47Vanavond op TV: De Bevers verleggen grenzen, Furious 7, Scary Movie 5
01:12Komende week in GTST: Losgekoppelde levens en de zorgwekkende ziekenboeg