Nieuws
Keuringsdienst Van Waarde onderzoekt wijnazijn
Judith Regeling
  ·  Azijnzuur. Mensen die goed hebben opgelet bij scheikunde kennen het proces: als de juiste bacteriën in de buurt zijn, vergist het basismateriaal - bijvoorbeeld vruchtensap - en ontstaat alcohol. Komt er lucht bij de vloeistof, dan ontstaat na enige tijd azijnzuur. Verdunnen met water, en je hebt azijn. Dat is de originele manier die al sinds de oudheid wordt toegepast en flink wat tijd vergt.
Keuringsdienst Van Waarde
Tegenwoordig kan azijn in laboratoria ook zonder vruchtensappen worden gemaakt, uit methanol en koolmonoxide. En dat proces is een stuk efficiënter. Keuringsdienst Van Waarde richt zich op de wereld van de wijnazijn. Zoals de naam doet vermoeden is die gemaakt van druivensap - wit (zonder schillen) of rood (met) - maar klopt dat wel? De keurmeesters zoeken het uit.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 06:47Vanavond op TV: Beste zangers, De verraders Halloween, Widows
16:25Lubach ontvangt 'riant salaris' en RTL-gasten niet verplicht
15:15VPRO: 'We gaan Arjen Lubach en team missen'
13:10Arjen Lubach naar RTL: dit gaat hij doen
09:55Anna Gimbrère en Herman van der Zandt krijgen een zoon