TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Van onze partners
"Ik hoorde soortgelijke verhalen van vrienden die in het buitenland zaten", vertelt Ivan. "Of het nu om huren of kopen gaat, iedereen loopt tegen dezelfde problemen aan." En zo werd het idee voor Floople geboren: een platform dat de onroerend goed markt niet alleen vereenvoudigt, maar ook transparanter maakt voor iedereen.
Interviewer: Ivan, wat inspireerde je om Floople te creëren? En wat is de vastgoedmarkt volgens jou?
Ivan Andriiash: Mijn wens om de vastgoedsector te betreden kwam voort uit persoonlijke ervaring. Ik had problemen om een woning te huren in Kyiv en toen ik een gesprek had hierover met mijn vrienden, die door de oorlog van Rusland tegen Oekraïne naar het buitenland moesten vluchten, zag ik dat iedereen tegen hetzelfde probleem aanliep. Ik wist dat ik een rechtvaardiging van de behoefte kon realiseren en vroeg hen om hulp. Met mijn aggregatie-ervaring nodigde ik hen uit om samen een product te ontwikkelen dat zoeken naar panden voor eigendomsvermeldingen eenvoudiger en met stabieler gegevens helpt maken.
De grootste uitdaging op de Nederlandse vastgoedmarkt vormt het woningtekort. In zijn antwoord legt Ivan uit, met name het gebrek aan budgetwoningen in de grote steden.
Interviewer: WeIke andere uitdagingen en kansen zijn er volgens u voor de vastgoedmarkt in deze periode?
Ivan Andriiash: De grootste uitdaging is het woningtekort, vooral als het gaat om betaalbare woningen in de grote steden van Nederland. Feitelijk is het aanbod enorm en kunnen ontwikkelaars de vraag niet bijhouden. Dit is echter een geweldig punt: ze kunnen samenwerken met lokale overheden en infrastructuur ontwikkelen in dunbevolkte regio’s. Zogenaamde “smart cities” worden een trend. Dit betekent dat technologie de kwaliteit van leven in steden zal verbeteren. Bedrijven die snel kunnen reageren op de eisen van duurzaamheid, zullen een concurrentievoordeel op de onroerend goed markt hebben.
En laten we eerst eerlijk zijn: duurzaamheid is een vereiste geworden. Consumenten willen steeds vaker dat hun woningen milieuvriendelijk zijn, en dat biedt kansen voor bedrijven zoals Floople om voorop te lopen in deze verandering. Hier zien we dat duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan.
Met de huidige digitale revolutie verandert alles, en de vastgoedsector vormt daar geen uitzondering op. Floople speelt in op de kracht van digitalisering om het verschil te maken in de manier waarop mensen woningen vinden. Ivan is hier heel helder over: "Automatisering en kunstmatige intelligentie (AI) zijn enorm belangrijk voor het matchen van woningen met de juiste gebruikers. Floople gebruikt data-aggregatie om dit proces te verbeteren."
Interviewer: Welke technologieën hebben volgens jou de grootste impact op de vastgoedsector?
Ivan Andriiash: Momenteel zie ik een enorme groei in automatisering en het gebruik van AI om de perfecte woning te vinden voor gebruikers. Floople integreert deze technologieën om de interacties tussen zoekers en aanbieders te stroomlijnen. Data-aggregatie is cruciaal om relevante eigendomsvermeldingen te presenteren aan de juiste gebruikers.
Interviewer: Wat beschouw je als de belangrijkste concurrentievoordelen van Floople op de Nederlandse huizenmarkt?
Ivan Andriiash: Ons grootste voordeel is de gebruiksvriendelijkheid van het platform. We willen het voor iedereen makkelijk maken om woningen te vinden die echt relevant zijn. Andere platforms bieden misschien meer opties, maar wij richten ons op eenvoud. We verwerken enorme hoeveelheden data en bieden alleen de beste opties voor elke individuele gebruiker, of het nu gaat om te koop een woning.
Hier komt Floople echt in het spel. Het platform is niet alleen eenvoudig te gebruiken, maar richt zich op wat het belangrijkste is: de relevantie van het aanbod. En met een database van ruim 25 000 te koop een woning en 25 000 te huur een woning, heeft Floople genoeg aanbod om aan verschillende behoeften te voldoen.
Dit enorme aanbod is niet beperkt tot één gebied. Floople bedient een breed scala aan regio's in Nederland, van grote steden in Zuid-Holland en Noord-Holland tot rustiger provincies zoals Noord-Brabant. Het platform bestrijkt een groot deel van de Nederlandse huizenmarkt.
Een start-up runnen is al moeilijk, en nog moeilijker als er een oorlog aan de gang is. Momenteel is Ivan in Oekraïne, maar hij probeert normaal te werken.
Interviewer: Hoe behoud je de balans tussen het runnen van een start-up en je persoonlijke leven, vooral tijdens de oorlog?
Ivan Andriiash: "Het is een uitdaging, zeker. Maar als je doet waar je gepassioneerd over bent, voelt werk niet als werk. Dat houdt me gemotiveerd. De oorlog en de behoefte aan huisvesting waren belangrijke factoren die mij inspireerden om Floople te ontwikkelen." De toekomst van Floople ziet er rooskleurig uit.
Interviewer: Wat zijn de strategische doelen en plannen van Floople voor de komende vijf jaar?
Ivan Andriiash: "Ons doel is om de leidende vastgoedaggregator van Europa te worden. Daarnaast is onze missie een vrij simpele. We willen dat iedereen een thuis vindt, of u nu wilt huren of kopen in uw leven. Onze algoritmen worden geüpgrade om onze gebruikers een zo goed mogelijke ervaring te bieden. En uiteindelijk: we willen de eigendomsvermeldingen voor iedereen openen."
Als we het hebben over de toekomst van de vastgoedmarkt in Nederland, is het belangrijk om te beseffen dat het begrip “vastgoed” in de eerste plaats veel meer bevat dan enkel fysieke gebouwen. Bovendien zal technologie een grotere rol spelen in de lokale echte markt. Laat gebruikers een virtuele tour in hun potentiële huis nemen, gebruik verfijnde filters om te zoeken op basis van hun eigen interesses en gebruik AR om hen meer inzicht te geven in de lay-out en het potentieel van de ruimte - dit alles zal mogelijk maken met platforms zoals Floople met behulp van geavanceerde innovaties en klantgegevens.
Het idee van “slimme woningen” en “smart cities” begint hier ook vorm te krijgen. Gemeentes in Nederland experimenteren al met technologie om het leven van hun inwoners te verbeteren. Floople zou bijvoorbeeld kunnen samenwerken met steden die zich richten op slimme energienetwerken, geavanceerde afvalverwerkingssystemen en groenere infrastructuren. Het combineren van eigendomsvermeldingen en technologie wordt cruciaal om de volgende generatie kopers en huurders aan te spreken.
Ivan en Floople’s verhaal gaat over innovatie, doorzettingsvermogen en anticipatie voor de toekomst van de Nederlandse vastgoedmarkt. Met AI aan hun zijde en met een steriele focus op gebruiksvriendelijkheid, kunnen ze het gezicht van de hele branche veranderen. En met het doel om de meest toegankelijke en vriendelijke aggregator in Europa te worden, hebben ze dit al naar zich toegetrokken. En zoals Ivan het zo treffend zegt: "Als je gepassioneerd bent over wat je doet, voelt het niet als werk." Dus, of je nu een woning wilt kopen of huren, Floople maakt de zoektocht naar jouw ideale huur een woning een stuk eenvoudiger.
Regionale focus en groei van Floople.nl
Naast het aanbieden van woningen door heel Nederland, is het duidelijk dat Floople steeds meer invloed heeft in specifieke regio’s. In de drie grote provincies—Zuid-Holland, Noord-Holland, en Noord-Brabant—ziet Floople een enorme vraag naar zowel koop- als huur een woning.
Social Media
Het vijfentwintigste seizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht begint op deze datum
09:20Denkend aan Vlaanderen met André en Janny vanaf deze datum te zien
09:00De TV van gisteren: Winter Vol Liefde-kijkers gaan nu al los over Moniques 'moederlijke' advies
06:47Vanavond op TV: Bij Van Boven thuis, Matlock, The Foreigner
20:31John van den Heuvel in RTL Boulevard over documentaire Keith Bakker: 'Mes in de rug'