Video

Video: Filemon Wesselink reageert op verbod op zijn Ozempic-documentaire

Judith Regeling

  ·  
Filemon Wesselink in Shownieuws
Delen
Filemon Wesselink is maanden bezig geweest om een documentaire te maken over het medicijn Ozempic, maar de kans is klein dat Nederland 'm binnenkort zal zien. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd van het Ministerie van VWS steekt er namelijk een stokje voor.

En niet zomaar een stokje: als de PowNed-documentaire zal worden uitgezonden, wacht de makers een dwangsom.

Lees ook: Filemon Wesselink maakt programma over Ozempic 

Filemon Wesselink

In de documentaireserie PowNed of View: De Prikpen neemt Filemon Wesselink het medicijn Ozempic onder de loep. Oorspronkelijk was dit middel vooral bedoeld als medicijn voor diabetespatiënten, maar tegenwoordig is daar een verschuiving in te zien. Sinds enige tijd wordt het namelijk ook als afslankmiddel gezien.

"Ik ben in een maand tijd een flink aantal kilo's afgevallen door wekelijks een spuitje te zetten", liet Filemon een paar weken geleden nog weten. "Ik pas eindelijk de broeken weer die ik twintig jaar geleden droeg. Ik denk dat Ozempic nog maar aan het begin staat van een revolutie in de bestrijding van overgewicht."

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd van het Ministerie van VWS

Hoe fijn dat voor de presentator misschien ook is, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd van het Ministerie van VWS is minder blij met Filemons ontdekking. Zij vinden het - op basis van de aankondiging - niet kunnen dat hij een medicijn openbaar promoot waarvoor gewoon een recept nodig is. De documentaire mag dan ook niet worden uitgezonden.

Filemon laat het daar op zijn beurt niet bij zitten. Wat zijn reactie is, hoor je in de video hierboven!

Wat je verder niet mag missen

Alle tips

De populaire serie Father Brown is terug bij BBC First voor het elfde seizoen

Kun jij geen genoeg krijgen van Father Brown? Zorg dan dat je op 20 mei voor de buis zit. Dan start namelijk het nieuwste seizoen van de geliefde detectiveserie bij BBC First.
Lees verder
 
Toon meer tips