© Talpa

Video

Video: De finalisten van de zevende cyclus van De Bondgenoten zijn bekend

Judith Regeling

  ·  
De Vossen in zevende cyclus De Bondgenoten
Delen
Als er dinsdag ergens spanning te voelen was, dan was het wel in de loods van De Bondgenoten. De deelnemers stonden voor de moeilijke taak om te beslissen welke Vos zij een plek in de finale gunden: Eduardo, Erik, Gerrit of toch Robert?

Ook deze keer was de keuze niet unaniem, zowel binnen het team als in de groep.

wat denk jij?
Welk programma vind jij nu eigenlijk leuker?
Aantal stemmers: 193

Lees ook: De Bondgenoten neemt sowieso afscheid van deze 4 bewoners 

De Bondgenoten

De Vossen wonnen dinsdag de knock-outs van de Slangen en plaatsten zich daarmee als team voor het finalespel. Maar in De Bondgenoten krijg je niet zomaar een kans op die felbegeerde ton. Elke cyclus mogen slechts twee deelnemers door naar de grote finale: één gekozen door het eigen team en één door de groep.

Stemmen van De Vossen

Waar het winnende team er meestal snel uit is, was dat deze keer anders. Zo gaf Robert zijn maatje Eduardo vier stemmen, net iets meer dan Gerrit (3 stemmen) en Erik (3 stemmen). Erik gaf Robert geen stemmen en beloonde zijn andere teamleden met elk vijf stemmen. Gerrit deed het tegenovergestelde: hij gaf Eduardo niets en verdeelde zijn tien punten tussen Robert en Erik. 

Vervolgens was het aan Eduardo om zijn voorkeur te laten horen wetende dat hij zelf geen kans meer maakte op die eerste finaleplek. Hij gaf uiteindelijk Robert en Gerrit elk vier punten en Erik slechts twee. Hierdoor werd Gerrit met 12 punten de eerste finalist.

Gerrit vs.

Daarna was het aan de groep om de tweede finalist te kiezen. Benieuwd wie van de overige drie de strijd won? Bekijk dan snel de video hierboven!

De Bondgenoten is iedere werkdag vanaf 19:45 uur te zien op SBS6.

Wat je verder niet mag missen

Alle tips
Toon meer tips