TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
De spareribs, braadworstjes, hamburgers en vleesspiezen kunnen wel inpakken. Tegenwoordig doet de chique vleeseter daar niet meer aan; die eet rundvlees met exotische namen zoals bavette en picanha. In de eerste aflevering van een nieuwe reeks Keuringsdienst van waarde willen de keurders weleens weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Want aan zo'n hip stuk rundvlees hangt natuurlijk wel een ander prijskaartje dan aan een pondje half-om-half.
Hoe kan het dat slagers deze 'nieuwe' stukken vlees eerder over het hoofd zagen? En waar komt dat vlees vandaan? Uit verschillende windstreken, blijkt. Picanha - de bil van een rund - is erg populair in Zuid-Amerika. De Franse bavette (vinkenlap) is afkomstig uit de zogeheten 'vang' aan de onderkant van het rund.
Vanavond op TV: Het Kerst Muziekgala 2024, Het onbekende, Red Sparrow
06:00Advent dag 19 | Win 1 van de 2 boeken Somewhere Els
00:56Komende week in GTST: Explosieve emoties en de onontkoombare ouderschapsdrang
22:10Terugkijken: Christian Kist gooit een 9-darter op het WK Darts 2025
22:05Dit is de winnaar van Het Perfecte Plaatje 2024