Catharina Kleber reist naar vijf verschillende regio's van de wereld om erachter te komen hoe voeding wordt beïnvloed door religie.
Komende tv-uitzendingen
Voeg toe aan MijnGids
Overmorgen 05:15 - 05:40h
S1 · 2/5 · Onderzocht wordt hoe de islam de keuken van Iran beïnvloedt. De Koran stelt dat het delen van voedsel een deugd is. Het filmteam wordt uitgenodigd voor een diner met moslim- en christelijke vrouwen.
Overmorgen 05:40 - 06:10h
S1 · 3/5 · Aandacht voor de invloed van het christendom op de gerechten uit Duitsland en Spanje. In Duitsland brouwt Zuster Doris Engelhard bier. En aandacht voor gerechten die worden bereid in Spanje tijdens Pasen.
22 april 2025 15:40 - 16:10
S1 · 4/5 · Een bezoek aan Japan. Shōjin Ryōri, de boeddhistische keuken, is gebaseerd op het principe geen enkel dier kwaad te doen. Monnik Genbou Nishikawa legt de principes uit.
23 april 2025 15:40 - 16:10
S1 · 5/5 · In de Verenigde Staten tonen Joden hun geloof vanuit een culinair perspectief. Veel alledaagse recepten hebben religieuze wortels. Chanie Apfelbaum en Peter Shelsky zorgen ervoor dat de joodse keuken in New York blijft voortbestaan.