TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Documentaire
De pannetjes met mosselen zijn in de zomer niet aan te slepen, maar wat geeft de mossel nu zijn bijzondere smaak? De Keuringsdienst Van Waarde neemt dit keer het populaire weekdier onder de loep en begeeft zich hiervoor naar het zuiden van het land.
Alle mosselverwerkers zitten in Zeeland. Hier komen de mosselen uit onder meer Ierland binnen en worden er gespoeld met Oosterscheldewater. De Keuringsdienst vaart verder mee met een mosselvisser, die zichzelf ‘een landbouwer op zee’ noemt. Vissers vangen mosselzaad en strooien dit uit in percelen in het water. De visser beheert vervolgens de percelen en zorgt ervoor dat de mosselen voldoende ruimte hebben om te groeien.
Topchef Syrco Bakker laat zien hoe je een eenvoudig maar lekker gerecht met mosselen maakt.
Carrie ten Napel over de achterliggende gedachte van Scrooge LIVE: 'Schrik ieder jaar weer'
09:53De TV van gisteren: Niels van der Laan en Jeroen Woe laten Even Tot Hier-kijkers met groot vraagteken achter
06:47Vanavond op TV: Scrooge live, Expeditie Robinson, Mean Girls
00:01Advent dag 22 | Geniet van de jubileumeditie van Scrooge Live
23:00Dit zijn de elf potentiële deelnemers van B&B Vol Liefde 2025