TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Vroeger at je een biefstuk, van de kogel of de haas. Inmiddels geven supermarkten het rundvlees allerlei exotische namen: picanha, flat iron steak, cowboysteak, bavette, sirloin steak en tomahawk. Hoe chiquer de naam, hoe duurder het vlees, zo lijkt het. Is het vlees ook echt luxer dat de prijs gerechtvaardigd is?
Waar komen deze nieuwe lappen rundvlees vandaan, vraagt Keuringsdienst van waarde zich in deze classic af, en hoe kan het dat slagers die tot voor kort over het hoofd hebben gezien bij het uitbenen van de koe? Een bezoek aan een meesterslager geeft een hoop duidelijkheid: bekende namen zoals rosbief, sukade, entrecote en staartstuk komen voorbij. Alleen de cowboysteak blijft een raadsel: “Die moet je zelf even aanwijzen, want die ken ik niet.”
Partnerbijdrage
Dochter van Johan Derksen reageert op zijn afwezigheid bij Vandaag Inside
14:22KZK-makelaar Alex van Keulen over zieke Martijn Krabbé: ‘Enorm gemis om hem niet meer om ons heen te hebben’
13:23Dit programma vervangt Chateau Meiland: La Dolce Vita op SBS6
11:10Deze 20 online-videoseries maken nog kans op de Televizier-Ring Online-videoserie 2025
11:09Alles over de Gouden Televizier-Ring verkiezing 2025