Nieuws
Keuringsdienst van waarde wil uitleg over hoge vleesprijs
Jacob-Jan van de Groep
  ·  Vroeger at je een biefstuk, van de kogel of de haas. Inmiddels geven supermarkten het rundvlees allerlei exotische namen: picanha, flat iron steak, cowboysteak, bavette, sirloin steak en tomahawk. Hoe chiquer de naam, hoe duurder het vlees, zo lijkt het. Is het vlees ook echt luxer dat de prijs gerechtvaardigd is?
Slager
Waar komen deze nieuwe lappen rundvlees vandaan, vraagt Keuringsdienst van waarde zich in deze classic af, en hoe kan het dat slagers die tot voor kort over het hoofd hebben gezien bij het uitbenen van de koe? Een bezoek aan een meesterslager geeft een hoop duidelijkheid: bekende namen zoals rosbief, sukade, entrecote en staartstuk komen voorbij. Alleen de cowboysteak blijft een raadsel: “Die moet je zelf even aanwijzen, want die ken ik niet.”
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 13:11Dramaserie over Hoe overleef ik-boek in de maak
12:19Reality gameshow Muscles & Brains verhuist naar ander tijdstip
11:02Johnny de Mol krijgt een eigen radioprogramma
10:063FM dj’s Barend, Sophie en Wijnand in Glazen Huis 2024
08:47De TV van gisteren: Nicolette stuurt kandidaat abrupt naar huis in Expeditie Robinson