TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Wie het beste van de Turkse keuken wil proeven, moet naar Gaziantep. Özkan Akyol gaat het in De Neven van Eus zelf ondervinden bij zijn bezoek aan de zuidelijk gelegen stad.
In Gaziantep vinden tientallen Turkse gerechten hun oorsprong: klassiekers als baklava, kebab en Turkse pizza, maar ook minder bekende, zoals de met lamsbout verrijkte ontbijtsoep beyran. Zijn keuken - waar in Gaziantep een museum aan gewijd is - is een van de toonaangevendste ter wereld. In 2015 benoemde Unesco de stad tot ‘capital of taste’, ofwel ‘hoofdstad van de smaak’.
Akyol ontdekt niet alleen smaak, maar vooral andere facetten van de gastronomie. Sommige inwoners van Gaziantep kennen gerechten identiteit of status toe, anderen beweren dat voedsel medicinale krachten heeft.
Partnerbijdrage
Dit programma vervangt The Jump op RTL 4
10:00Daan Schuurmans over terugkeer Het Verhaal van Nederland: 'Vind het leuk om verhalen te vertellen'
09:50Winter Vol Liefde 2025: Dit is hoe de reünie afloopt
09:00De TV van gisteren: Nieuw seizoen Ik Vertrek meteen goed uit de startblokken
06:47Vanavond op TV: Bij Van Boven thuis, Overtreders, Momentum