TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Wie het beste van de Turkse keuken wil proeven, moet naar Gaziantep. Özkan Akyol gaat het in De Neven van Eus zelf ondervinden bij zijn bezoek aan de zuidelijk gelegen stad.
In Gaziantep vinden tientallen Turkse gerechten hun oorsprong: klassiekers als baklava, kebab en Turkse pizza, maar ook minder bekende, zoals de met lamsbout verrijkte ontbijtsoep beyran. Zijn keuken - waar in Gaziantep een museum aan gewijd is - is een van de toonaangevendste ter wereld. In 2015 benoemde Unesco de stad tot ‘capital of taste’, ofwel ‘hoofdstad van de smaak’.
Akyol ontdekt niet alleen smaak, maar vooral andere facetten van de gastronomie. Sommige inwoners van Gaziantep kennen gerechten identiteit of status toe, anderen beweren dat voedsel medicinale krachten heeft.
KZK-makelaar Alex van Keulen over zieke Martijn Krabbé: ‘Enorm gemis om hem niet meer om ons heen te hebben’
13:23Dit programma vervangt Chateau Meiland: La Dolce Vita op SBS6
11:09Alles over de Gouden Televizier-Ring verkiezing 2025
10:23GTST gaat dit jaar langer door dan verwacht
10:15Heleen van Royen gaat met BN'ers in gesprek over hun seksleven in Net5-programma Lieve Heleen