TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Yvette van Boven is in 't Gooi waar ze niet op bezoek gaat bij de mensen in 'dure huizen vol Gooise matrassen', maar bij boerenfamilies. Vroeger woonden vooral boeren in dit gebied en ze zijn er nog steeds.
In De Streken van Van Boven gaat de culinair expert eerst naar Blaricum waar vroeger boekweit werd verbouwd. Dat is nu nog nauwelijks zo, maar toch vindt ze nog een veldje waar de plant groeit. Waar van boekweit in het verleden pap werd gemaakt, weet Van Boven er nu een culinaire twist aan te geven.
Verder leert ze bij een postduivenhouder dat er ook kroketten en bitterballen van duivenvlees wordt gemaakt. “De duivenbitterballen worden hier in Blaricum goed gegeten”, zegt de man. Zijn moeder maakt ze en is er plaatselijk beroemd mee geworden.
Wilfred Genee: 'Kwestie van tijd tot deze presentator mijn plek bij Vandaag Inside inneemt'
13:24De Bondgenoten: hunk John maakt de tongen los
12:45Zien: zo gaat het nieuwe huis van de Meilandjes in Noordwijk eruit zien
11:34Teun Föhn in URK!: 'Geef die blaffende hond een kalmeringspil'
10:46Boer Tom baalt van stoppen Eigen Huis & Tuin: 'Heel jammer'