TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Stukjes witvis, voorzien van een paneerlaagje en meestal geserveerd met ravigotte- of remouladesaus: wie een willekeurige viskraam bezoekt in Nederland, treft er gegarandeerd kibbeling aan. In De Streken van Van Boven leert Yvette van Boven waar de perfecte kibbeling aan moet voldoen en graaft ze in de geschiedenis van de Nederlandse snack.
De gefrituurde vis heeft wat weg van Joodse viskoekjes, maar hoe zit dat precies? En wanneer kwam de kibbeling voor het eerst op de markt?
De oorsprong van de naam is wel algemeen bekend. Die komt van 'kabeljauwwang', die visboeren een paar eeuwen geleden gebruikten voor hun kibbeling. Tegenwoordig is dat wel anders. Zo krijg je bij de ene viskraam misschien wel kibbeling van schelvis, en bij de andere van heek of koolvis.
Welke show heeft tussen 1 november 2024 en 31 januari 2025 de meeste indruk op jou gemaakt? Het is tijd om dat nu te laten weten!
Vanavond op TV: Van Moskou tot Maidan, vtwonen weer verliefd op je huis, The Heartbreak Kid
11:25Johan Derksen laat zich uit over deelname The Golden Bachelor
10:40De TV van gisteren: The Headliner ook met Marieke Elsinga niet naar de top
10:15Hugo, Froukje en Tom verklappen details nieuwe seizoen Eigen huis en tuin lekker leven
09:41Katja Schuurman onthult: 'Dit vond ik jammer aan GTST comeback'