TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Stukjes witvis, voorzien van een paneerlaagje en meestal geserveerd met ravigotte- of remouladesaus: wie een willekeurige viskraam bezoekt in Nederland, treft er gegarandeerd kibbeling aan. In De Streken van Van Boven leert Yvette van Boven waar de perfecte kibbeling aan moet voldoen en graaft ze in de geschiedenis van de Nederlandse snack.
De gefrituurde vis heeft wat weg van Joodse viskoekjes, maar hoe zit dat precies? En wanneer kwam de kibbeling voor het eerst op de markt?
De oorsprong van de naam is wel algemeen bekend. Die komt van 'kabeljauwwang', die visboeren een paar eeuwen geleden gebruikten voor hun kibbeling. Tegenwoordig is dat wel anders. Zo krijg je bij de ene viskraam misschien wel kibbeling van schelvis, en bij de andere van heek of koolvis.
De TV van gisteren: Niels van der Laan en Jeroen Woe laten Even Tot Hier-kijkers met groot vraagteken achter
06:47Vanavond op TV: Scrooge live, Expeditie Robinson, Mean Girls
00:01Advent dag 22 | Geniet van de jubileumeditie van Scrooge Live
23:00Dit zijn de elf potentiële deelnemers van B&B Vol Liefde 2025
21:51Raymond van Barneveld 'genaaid' op WK Darts 2025