Televisie
De toekomst van het avg'tje in De Streken van Van Boven
Janine van Rooden
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 14-06-23 10:17
Anders dan in andere Nederlandse huishoudens at Yvette van Boven thuis bijna nooit stamppot of aardappelen, vlees en groenten (avg). Haar moeder vond het 'onelegant eten'. Maar dat wil niet zeggen dat de dochter niet nieuwsgierig is naar de Hollandse pot. Want waarom is Nederland er zo gek op en hoe toekomstbestendig is het avg'tje?
Yvette van Boven
In De Streken van Van Boven gaat de kok met haar moeder ook terug in de tijd, want dankzij het Wannée Kookboek heeft Mariëtte van Boven veel geleerd in de keuken. In 1910 publiceerde Cornelia Wannée, directeur van de Amsterdamse Huishoudschool, negenhonderd recepten; van simpele kost tot gerechten voor fijnproevers, waaronder een recept met maar liefst 300 gram truffel. Een eeuw later is het kookboek al meer dan dertig keer herdrukt.
Terugkijken  ·  Streamen  ·  Vooruitkijken
Ontdek hier wanneer De streken van Van Boven op tv is of waar je het kunt streamen. KLIK HIERWat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 09:56Tatjana Šimic heeft een rol in de spin-off van Flodder
09:30Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: de Pieten vechten om de laatste cadeautjes
08:47De TV van gisteren: Kijkers keihard over gasten in Boerderij van Dorst
06:47Vanavond op TV: De Bevers verleggen grenzen, Furious 7, Scary Movie 5
01:12Komende week in GTST: Losgekoppelde levens en de zorgwekkende ziekenboeg