TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Terwijl de Italianen zich een bord pasta voorschotelen en de Fransen het liefst een uur lang in een bistro vertoeven, lunchen we in Nederland 'gewoon' met een boterham met kaas. Per dag gaan er zelfs gemiddeld drie à vier sneetjes doorheen.
In De Streken van Van Boven is Yvette van Boven benieuwd waarom haar landgenoten graag een gevulde broodtrommel meenemen naar werk of school. Maar ze vergelijkt ook de Nederlandse lunchgewoontes met de Belgische en Duitse, zoekt uit of kaas nog altijd dezelfde bereidingswijze heeft als in de tijd van haar overgrootouders en waarom het rechthoekige busbrood al jarenlang de standaard is onder Nederlandse bakkers. Deze meest verkochte soort dankt zijn naam aan het blik - of de 'bus' - waarin het gebakken wordt.
Albert Verlinde nu 'vast' bij Vandaag Inside: 'Dit maakt zoveel los'
11:30Urk-ster Greetje Hakvoort ligt onder vuur
10:50Zo mis je geen moment van de loting van het Eurovisie Songfestival 2025
10:45Wanneer is Even tot Hier in 2025 te zien?
10:10Het vijfentwintigste seizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht begint op deze datum