TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De snackbar, het Chinees-Indische restaurant en een bord vol aardappelen, groenten en vlees: ze behoren allemaal tot de Nederlandse eetgewoontes, maar waar komen die toch vandaan en zit er eigenlijk wel toekomst in? Yvette van Boven zoekt het uit in het derde seizoen van Streken van Van Boven, waarin de kok als eerste teruggaat naar haar jeugd in Limburg.
Als er één gerecht in veelvoud te vinden is, is het wel zuurvlees - bij voorkeur vergezeld door een frietje en een klodder mayonaise. Van Boven wil weten of het in azijn, appelstroop en ontbijtkoek gegaarde stoofvlees echt uit Limburg komt en zo ja, wat de mijnwerkers en hun paarden hiermee te maken hebben. Ze proeft het originele recept, maar bereidt ook haar eigen versie van 'zoervleisj'.
Het vijfentwintigste seizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht begint op deze datum
09:20Denkend aan Vlaanderen met André en Janny vanaf deze datum te zien
09:00De TV van gisteren: Winter Vol Liefde-kijkers gaan nu al los over Moniques 'moederlijke' advies
06:47Vanavond op TV: Bij Van Boven thuis, Matlock, The Foreigner
20:31John van den Heuvel in RTL Boulevard over documentaire Keith Bakker: 'Mes in de rug'