TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De snackbar, het Chinees-Indische restaurant en een bord vol aardappelen, groenten en vlees: ze behoren allemaal tot de Nederlandse eetgewoontes, maar waar komen die toch vandaan en zit er eigenlijk wel toekomst in? Yvette van Boven zoekt het uit in het derde seizoen van Streken van Van Boven, waarin de kok als eerste teruggaat naar haar jeugd in Limburg.
Als er één gerecht in veelvoud te vinden is, is het wel zuurvlees - bij voorkeur vergezeld door een frietje en een klodder mayonaise. Van Boven wil weten of het in azijn, appelstroop en ontbijtkoek gegaarde stoofvlees echt uit Limburg komt en zo ja, wat de mijnwerkers en hun paarden hiermee te maken hebben. Ze proeft het originele recept, maar bereidt ook haar eigen versie van 'zoervleisj'.
Zo mis je geen moment van Boxing Influencers 2024
15:25Kijkers ergeren zich enorm aan speler op WK Darts 2025: 'Bloedirritant'
10:13Loretta Schrijver (68) kende zware jaren: 'Eigenlijk ben ik totaal ongeschikt voor de televisiewereld'
09:49Slimste Mens-jurylid Maarten van Rossem onthult: 'Ik ben niet slim'
09:33Johan Derksen (75) vreest snel te sterven zonder Vandaag inside