TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De beste toekomstbestendige nasi, dat is de inzet van Restaurant van de Toekomst. Hierin geven presentatoren Anna Gimbrère en Sosha Duysker met hulp van chef-koks Marleen Brouwer en Dennis Huwaë bekende gerechten een duurzame twist. In het geval van de nasi betekent dat kweekvlees, een spiegelei van plantaardige producten en een rijstvervanger uit Senegal.
Gimbrère vindt het belangrijk dat mensen bewuster gaan koken. "Ons huidige dieet is niet houdbaar voor de planeet", vertelt ze. En dat geldt vooral voor al het vlees dat we eten. "Het kost erg veel land en water om alle dieren te voeden. Dat land kunnen we beter gebruiken voor plantaardige voeding. Daarmee lossen we niet alleen een deel van het klimaatprobleem op, maar ook het wereldwijde voedseltekort."
De TV van gisteren: Winter Vol Liefde-kijkers gaan nu al los over Moniques 'moederlijke' advies
06:47Vanavond op TV: Bij Van Boven thuis, Matlock, The Foreigner
20:31John van den Heuvel in RTL Boulevard over documentaire Keith Bakker: 'Mes in de rug'
19:07Familie Wildeman (Een Huis Vol) deelt goed nieuws over pasgeboren Billie-Jean
18:28Nieuw seizoen Echte Meisjes in de Jungle wordt heftiger dan ooit: 'Ieder voor zich'