TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren. Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas.
Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd. Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie.
De Keuringsdienst wil in deze aflevering te weten komen hoe dat proces precies werkt en volgt daarom ook diverse kalfjes van boerderij tot slacht.
Welke show heeft tussen 1 november 2024 en 31 januari 2025 de meeste indruk op jou gemaakt? Het is tijd om dat nu te laten weten!
Johan Derksen laat zich uit over deelname The Golden Bachelor
10:40De TV van gisteren: The Headliner ook met Marieke Elsinga niet naar de top
10:15Hugo, Froukje en Tom verklappen details nieuwe seizoen Eigen huis en tuin lekker leven
09:41Katja Schuurman onthult: 'Dit vond ik jammer aan GTST comeback'
09:18Derk Bolt wast handen in onschuld na Spoorloos-debacle: 'Zaak van KRO-NCRV'