Televisie
De Keuringsdienst van Waarde houden zich bezig met de koetjes en kalfjes
Judith Regeling
  ·    ·  
LAATSTE UPDATE: 04-04-23 09:39
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren. Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas.
Melkvee
Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd. Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie.
Keuringsdienst van Waarde
De Keuringsdienst wil in deze aflevering te weten komen hoe dat proces precies werkt en volgt daarom ook diverse kalfjes van boerderij tot slacht.
Terugkijken  ·  Streamen  ·  Vooruitkijken
Ontdek hier wanneer Keuringsdienst van waarde op tv is of waar je het kunt streamen. KLIK HIERWat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 06:47Vanavond op TV: Beste zangers, De verraders Halloween, Widows
16:25Lubach ontvangt 'riant salaris' en RTL-gasten niet verplicht
15:15VPRO: 'We gaan Arjen Lubach en team missen'
13:10Arjen Lubach naar RTL: dit gaat hij doen
09:55Anna Gimbrère en Herman van der Zandt krijgen een zoon