TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren. Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas.
Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd. Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie.
De Keuringsdienst wil in deze aflevering te weten komen hoe dat proces precies werkt en volgt daarom ook diverse kalfjes van boerderij tot slacht.
De TV van gisteren: 1 miljoen kijkers zien laatste Flikken met Victor Reinier
06:47Vanavond op TV: Het Koningsdagconcert, Make up your mind, Pokémon Detective Pikachu
21:39Fans Flikken Maastricht in verwarring na laatste aflevering met Victor Reinier
19:18Ilja Gort reageert op einde wijnreeks: 'De NPO wordt gerund door dames en die hebben de pest aan mij'
15:51René van der Gijp geniet van column Angela de Jong over 'stumperds' bij Shownieuws (video)